Vedlikeholdsutfordringer på Bildøy

Konsulentrapport viser forventede utgifter på 16 millioner kroner.

– Dette er store og utfordrende tall. Vi visste at det var en del vedlikehold som ventet, men at tallet skulle være så høyt, var litt overraskende, sier Øyvind Tjervåg, driftsleder på Bildøy Bibelskole.

Rapporten som ble bestilt i fjor tar for seg hele skoleanlegget. Analysen av tallene viser et gjøres til 3 millioner, bør gjøres til 5-6 millioner og vurderes utført til 7 millioner. Til sammen gir dette en prislapp på 15-16 millioner.

Ulike årsaker
Blant behovene som nå melder seg er utbytting av røranlegget, kledning og vindu, og ventilasjonsanlegget.

– En del av dette skyldes rett og slett alderen. Bygget er 30 år og da kommer en del slike kostnader. Men det må også erkjennes at noe av dette skyldes valg som ble gjort i byggeperioden som ikke var like gunstige, sier Tjervåg.

Et eksempel på dårlige valg er kledningen som såkalt spaltekledning med en større luftglipe mellom hvert kledningsbord. En byggteknikk som egner seg bedre til tørre østlandsklima enn forblåst og vått kystklima.

Dyrt å vente
 De store utgiftene som venter kommer på toppen av flere større investeringer som allerede er tatt. For få år siden ble størsteparten av takene byttet pga fuktskader, og ved juletider kom fuktskader i peisestuen rennende.

– Vi oppdaget fuktskader i et klasserom og i peisestuen. Begge deler var påpekt i rapporten så sett viser det at rapporten er grundig og god, sier Tjervåg.

Han håper nå at arbeidet med det resterende kan komme fort i gang – selv om pengene ikke er der per i dag.
– Men dersom vi venter for lenge blir det bare dyrere.

– Alvorlig
Det er Indremisjonsforbundet som står som eier av bygningsmassen mens Bibelskolen har ansvar for selve driften. Økonomileder Ingebrigt S. Sørfonn liker dårlig tallene som nå ligger på bordet.

– Situasjonen er alvorlig, det er det liten tvil om. Bygningsmassen er 30 år og da vil det komme slike vedlikeholdsbehov. Dessuten er bygget er flittig brukt og godt brukt. Store deler av året er det fullt av levende ungdom i aktivitet som investerer et år av livet på bibelskole, sier han.

– Står sammen
Foreløpig har han ingen endelig plan for hvordan utgiftene skal mestres, men han har god tro for å finne en løsning.

– Vi jobber aktivt med dette nå. ImF som eier og Bibelskolen som ansvarlig for drift trenger å stå skulder ved skulder og sammen med misjonsfolket skal vi finne en løsning. Det er viktig å ha en god skole, også byggmessig, slik at framtidens generasjoner også kan få med seg den ballasten som Bibelskolen gir, sier Sørfonn.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.